Tiedote: Uusia jäseniä KOVAlle

Jouni Parkkonen

Tiedote: Uusia jäseniä KOVAlle

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat – KOVA ry:lle on tänään hyväksytty kolme uutta jäsentä. Uudet jäsenet ovat Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy, Siilinjärven Asumisoikeus Oy ja Siilinjärven Kotipolku Oy. Uudet jäsenet omistavat noin 1 000 kohtuuhintaista vuokra- ja asumisoikeusasuntoa.

KOVAn jäsenenä on nyt 103 yleishyödyllistä ja omakustannusperiaatteella toimivaa vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöä. KOVAn jäsenet omistavat nyt yhteensä noin 285 000 kohtuuhintaista vuokra- ja asumisoikeusasuntoa.

– Kuluva kevät on ollut KOVAssa historiallinen. Laajensimme jäsenpohjaamme asumisoikeusyhteisöihin ja jäsenmäärämme on kasvanut nyt 19 jäsenellä tänä vuonna. Uudet jäsenemme vahvistavat jälleen merkittävästi KOVAn edunvalvonnallista ja edustuksellista roolia ARA-yhteisöjen keskuudessa, KOVAn toimitusjohtaja Jouni Parkkonen iloitsee.

Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy on vuonna 2015 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva vuokrataloyhtiö. Yhtiön omistajina ovat Ornamon senioritaloyhdistys ry, Suomen Kirjailijaliitto ry, Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö sr sekä Visuaalisten taiteiden tekijänoikeusyhdistys Kuvasto ry. Yhtiö omistaa tällä hetkellä yhden kiinteistön, jossa on vajaat 60 vuokra-asuntoa. Yhtiö tarjoaa asuntoja vähintään 45-vuotiaille taiteilijoille.

Siilinjärven Asumisoikeus Oy on vuonna 1997 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Siilinjärven kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä yli 100 asumisoikeusasuntoa. Yhtiön asuntokannan käyttövastike vuonna 2021 on 10,32 euroa neliöltä kuukaudessa.

Siilinjärven Kotipolku Oy on vuonna 1982 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Siilinjärven kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä yli 850 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2021 on 10,28 euroa neliöltä kuukaudessa.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jouni Parkkonen, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Toimitusjohtaja Jaakko Rustanus, Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy, puh. 041 317 5383, jaakko.rustanus@arslongatalo.fi

Toimitusjohtaja Raija Pajunen, Siilinjärven Asumisoikeus Oy ja Siilinjärven Kotipolku Oy, puh. 044 270 9210, raija.pajunen@sjkotipolku.fi

 

KOVA lyhyesti

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat – KOVA ry on vuoden 2013 syksyllä perustettu yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen suurin edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVAn jäsenet omistavat pääasiassa joko normaaleja vuokra-asuntoja tai asumisoikeusasuntoja. Osa KOVAn jäsenistä omistaa myös erityisryhmien vuokra-asuntoja, kuten palvelu-, opiskelija- ja nuorisoasuntoja.

KOVAlla on 103 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on yhteensä noin 285 000 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa, joissa asuu noin 450 000 henkilöä. KOVAn jäsenet toimivat yli 100 kunnassa. KOVAn jäsenet omistavat noin 75 prosenttia rajoituksenalaisista normaaleista ARA-vuokra-asunnoista, noin 60 prosenttia kaikista rajoituksenalaista ARA-vuokra-asunnoista Suomessa ja yli 80 prosenttia asumisoikeusasunnoista Suomessa. KOVAn jäsenet aloittavat vuonna 2021 yhteensä lähes 7 000 kohtuuhintaisen vuokra- ja asumisoikeusasunnon rakennuttamisen.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra- ja asumisoikeusasuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVA kehittää vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen toimintaedellytyksiä tekemällä vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöille Suomen parasta edunvalvontaa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa laadukkaaseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen.

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ