Tiedote: Uusia jäseniä KOVAlle

Jouni Parkkonen

Uusia jäseniä Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:lle

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry on saanut neljä uutta jäsentä. Uudet jäsenet ovat Alavuden Vuokra-asunnot Oy, Kiinteistö Oy Kiuruveden Kiurunkulma, Raahessa toimiva Kiinteistö Oy Kummatti ja Mänttä-Vilppulassa toimiva Koskelantalot Oy. KOVAn hallitus hyväksyi yhtiöt jäseniksi tänään. KOVAn jäsenenä on nyt 88 yleishyödyllistä ja omakustannusperiaatteella toimivaa vuokrataloyhteisöä. KOVAn jäsenet omistavat nyt yhteensä lähes 240 000 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa.

– Kuluva vuosi on lähtenyt jäsenkasvun osalta erittäin myönteisesti käyntiin. Tänään hyväksyttyjen uusien jäsentemme myötä vahvistamme edelleen rooliamme vuokrataloyhtiöiden suurimpana ja edelleen kasvavana järjestönä. Jäsenkasvu luo meille uusia mahdollisuuksia vuokrataloyhtiöiden palvelemiseen ja edunvalvontaan, KOVAn toimitusjohtaja Jouni Parkkonen iloitsee.

Alavuden Vuokra-asunnot Oy on vuonna 1987 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Alavuden kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 700 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2021 on 8,36 euroa neliöltä kuukaudessa.

Kiinteistö Oy Kiuruveden Kiurunkulma on vuonna 1988 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Kiuruveden kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä yli 600 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2021 on 8,20 euroa neliöltä kuukaudessa.

Kiinteistö Oy Kummatti on vuonna 1987 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Raahen kaupungin lähes kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä noin 900 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurimpia vuokranantajia. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2021 on 9,80 euroa neliöltä kuukaudessa.

Koskelantalot Oy on vuonna 1983 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Mänttä-Vilppulan kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä noin 600 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2021 on 9,79 euroa neliöltä kuukaudessa.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jouni Parkkonen, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Toimitusjohtaja Riitta Jaskari, Alavuden Vuokra-asunnot Oy, puh. 050 518 8420, riitta.jaskari@alavus.fi

Toimitusjohtaja Osmo Jauhiainen, Kiinteistö Oy Kiuruveden Kiurunkulma, puh. 040 577 8277, osmo.jauhiainen@kiurunkulma.fi

Toimitusjohtaja Päivi Ilmarinen, Kiinteistö Oy Kummatti, puh. 044 710 7079, paivi.ilmarinen@kummatti.fi

Toimitusjohtaja Eija Kallio, Koskelantalot Oy, puh. 050 558 0235, eija.kallio@taidekaupunki.fi

 

KOVA lyhyesti

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokranantajien suurin ja kasvava valtakunnallinen edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVAn jäseninä on kunnallisia vuokrataloyhtiöitä, erityisryhmille tarkoitettuja asuntoja rakennuttavia yhtiöitä sekä muita yleishyödyllisiä vuokrataloyhtiöitä ja -säätiöitä.

KOVAlla on 88 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on lähes 240 000 vuokra-asuntoa, joissa asuu noin 380 000 henkilöä. KOVAn jäsenet toimivat yli 100 kunnassa. KOVAn jäsenet omistavat noin 70 prosenttia rajoituksenalaisista normaaleista ARA-vuokra-asunnoista ja noin 55 prosenttia kaikista rajoituksenalaista ARA-vuokra-asunnoista Suomessa.

KOVAn jäsenet aloittivat vuonna 2020 yhteensä lähes 5 000 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakennuttamisen eri puolilla Suomea. Jäsenille valmistui vuoden 2020 aikana noin 2 800 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. KOVAn jäsenet käynnistivät vuonna 2020 investointeja yhteensä noin 1,2 miljardin euron arvosta.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra-asuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVA kehittää vuokrataloyhteisöjen toimintaedellytyksiä tekemällä vuokrataloyhteisöille Suomen parasta edunvalvontaa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa laadukkaaseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen.

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ