Tiedote: Uusi jäsen KOVAlle

Jouni Parkkonen

Tiedote: Uusi jäsen Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:lle

 

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:n jäseneksi on tänään hyväksytty uusi jäsen. Se on Iitin Vuokratalot Oy. KOVAn jäsenenä on nyt 58 yleishyödyllistä ja omakustannusperiaatteella toimivaa vuokrataloyhteisöä. KOVAn jäsenet omistavat yhteensä noin 210 000 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. KOVAn jäsenmäärä on kuluvana vuonna kasvanut jo kuudella uudella jäsenellä.

Iitin Vuokratalot Oy on vuonna 1982 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Iitin kunnan kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 359 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kunnan suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2020 on 8,24 euroa neliöltä kuukaudessa.

– KOVAn jäsenmäärän kasvu on tänä vuonna ollut ennätysmäistä, mutta mukaan mahtuu aina. Jokaisen uuden jäsenen myötä pystymme palvelemaan jäseniämme aiempaa paremmin. Samalla vaikuttavuutemme alan johtavana toimijana kasvaa. Vahva jäsenkasvu osoittaa, että KOVAn toiminnalle ja erilaisille jäsenpalveluillemme on selvä tarve ja kysyntä, KOVAn toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen iloitsee.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Toimitusjohtaja Anu Muhonen, Iitin Vuokratalot Oy, puh. 040 548 2693, anu.muhonen@iitti.fi

 

KOVA lyhyesti

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokranantajien johtava valtakunnallinen edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVAn jäseninä on kunnallisia vuokrataloyhtiöitä, nuorisoasuntoja ja kehitysvammaisille tarkoitettuja asuntoja valtakunnallisesti rakennuttavia yhteisöjä sekä muita yleishyödyllisiä toimivia vuokrataloyhtiöitä ja -säätiöitä. Osa jäsenistämme omistaa myös palvelu- tai opiskelija-asuntoja.

KOVAlla on 58 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on noin 210 000 vuokra-asuntoa, joissa asuu noin 340 000 henkilöä. KOVAn jäsenet toimivat yli 100 kunnassa. KOVAn jäsenet omistavat yli puolet kaikista rajoituksenalaista ARA-vuokra-asunnoista ja lähes 70 prosenttia rajoituksenalaisista normaaleista ARA-vuokra-asunnoista Suomessa.

KOVAn jäsenet aloittavat vuonna 2020 yhteensä lähes 5 000 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakennuttamisen eri puolilla Suomea. Jäsenille valmistuu vuoden 2020 aikana lähes 2 700 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. KOVAn jäsenet käynnistävät vuonna 2020 investointeja yhteensä noin 1,2 miljardia euron arvosta.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra-asuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVA kehittää vuokrataloyhteisöjen toimintaedellytyksiä tekemällä vuokrataloyhteisöille Suomen parasta edunvalvontaa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa laadukkaaseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen.

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ