Tiedote: Kiinteistö-KYS Oy KOVAn jäseneksi

Jouni Parkkonen

KIINTEISTÖ-KYS OY KOHTUUHINTAISEN VUOKRA-ASUMISEN EDISTÄJÄT – KOVA RY:N JÄSENEKSI

Kiinteistö-KYS Oy on hyväksytty Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:n jäseneksi. Yhdistyksen hallitus hyväksyi yhtiön jäseneksi tänään 30.1. KOVAn jäsenenä on nyt 23 yleishyödyllistä vuokrataloyhteisöä.

Kiinteistö-KYS Oy on vuonna 1976 perustettu Kuopion kaupungin ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän omistama yleishyödyllinen vuokrataloyhtiö. Yhtiö on merkittävä työsuhde- ja vuokra-asuntojen vuokraaja Kuopiossa. Yhtiö omistaa tällä hetkellä noin 1 200 vuokra-asuntoa eri puolilla Kuopiota. Yhtiö tarjoaa asuntoja ensisijaisesti Kuopion kaupungin ja Kuopion yliopistollisen sairaalan henkilöstölle.

– KOVA on tehnyt hyvää työtä perustamisestaan lähtien ja jämäkästi ajanut kohtuuhintaisten, kunnallisten vuokrataloyhtiöiden asiaa. Olemalla mukana tässä toiminnassa tuemme jo tehtyä työtä sekä vahvistamme edelleen KOVAn painoarvoa tulevaisuuden kohtuullisen vuokra-asumisen valtakunnallisena vaikuttajana. Olemalla mukana toiminnassa me sekä annamme omaa tietämystämme muiden käyttöön, että saamme muiden kokemuksia vuokra-asumisen ratkaisuista ja hyvistä toimintamalleista hyödyksemme, Kiinteistö-KYSin toimitusjohtaja Juhani Simpanen toteaa.

– Kiinteistö-KYSin jäsenyys vahvistaa KOVAn jäsenpohjaa myös asuntomäärältään pienempien, kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja tuottavien vuokrataloyhtiöiden edunvalvojana. Toivon, että Kiinteistö-KYSin jäsenyys rohkaisee yhä useamman pienen ja keskisuuren kuntaomisteisen vuokrataloyhteisön hakeutumista KOVAn jäseneksi. Meille ovat tervetulleita aidosti yleishyödylliset vuokrataloyhtiöt koosta riippumatta. Jatkamme asemamme vahvistamista yleishyödyllisten vuokrataloyhtiöiden johtavana valtakunnallisena edunvalvojana, KOVAn toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen kertoo.

KOVA lyhyesti

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry on vuonna 2013 perustettu yleishyödyllisten vuokrataloyhtiöiden edunvalvontajärjestö. KOVAn jäseninä on kunnallisia vuokrataloyhtiöitä, nuorisoasuntoja valtakunnallisesti rakennuttavia yhteisöjä sekä muita yleishyödyllisiä vuokrataloyhtiöitä ja -säätiöitä. Osa yhteisöistä omistaa myös opiskelija-asuntoja. KOVAlla on nyt 23 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on 166 000 vuokra-asuntoa, joissa on koteja 290 000 ihmiselle. Yhtiöiden asuntojen määrä vastaa yli 40 prosenttia kaikista valtion tuella rakennetuista vuokra-asunnoista Suomessa.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra-asuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVAn jäsenyhteisöt noudattavat toiminnassaan omakustannusperiaatetta, eli niiden tavoitteena ei ole tehdä voittoa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa kohtuulliseen asumiseen.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Toimitusjohtaja Juhani Simpanen, Kiinteistö-KYS Oy, puh. 044 730 2560, juhani.simpanen@kiinteisto-kys.fi

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ