Tiedote: Ilmajoen Vuokratalot KOVAn jäseneksi

Jouni Parkkonen

Tiedote: Ilmajoen Vuokratalot Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVAn jäseneksi

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:n jäseneksi on hyväksytty Ilmajoen Vuokratalot Oy. KOVAn jäsenenä on nyt 48 yleishyödyllistä ja omakustannusperiaatteella toimivaa vuokrataloyhteisöä.

Ilmajoen Vuokratalot Oy on vuonna 1990 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Ilmajoen kunnan kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 376 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kunnan suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2019 on 9,51 euroa neliöltä kuukaudessa.

– Ilmajoen Vuokratalojen jäsenyys vahvistaa entisestään KOVAn asemaa kaikkien omakustannusperiaatteella toimivien vuokrataloyhtiöiden johtavana edunvalvojana sekä yhteistyö- ja palvelujärjestönä. Myös KOVAn toiminnan alueellinen kattavuus laajenee entisestään. Jäsenemme omistavat vuokra-asuntoja yhteensä jo noin 100 kunnan alueella. Jäsentemme omistuksessa oleva valtion rajoitusten alainen, normaali vuokra-asuntokanta kattaa jo lähes 70 prosenttia tästä vuokra-asuntokannasta. Uskon vakaasti, että tänä vuonna jäsenmäärämme kehittyy edelleen myönteisesti, KOVAn toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen kiittelee.

KOVA lyhyesti

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokrataloyhteisöjen johtava valtakunnallinen edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVAn jäseninä on kunnallisia vuokrataloyhtiöitä, nuorisoasuntoja ja kehitysvammaisille tarkoitettuja asuntoja valtakunnallisesti rakennuttavia yhteisöjä sekä muita yleishyödyllisiä toimivia vuokrataloyhtiöitä ja -säätiöitä. Osa yhteisöistä omistaa myös palvelu- tai opiskelija-asuntoja. KOVAlla on nyt 48 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on 196 000 vuokra-asuntoa, joissa asuu yli 320 000 henkilöä. Jäsenten vuokra-asuntojen määrä vastaa lähes 70 prosenttia rajoituksenalaisista normaaleista vuokra-asunnoista Suomessa. Jäsenten kaikkien vuokra-asuntojen kokonaismäärä vastaa noin 50 prosenttia kaikista rajoituksenalaista vuokra-asunnoista Suomessa.

KOVAn jäsenyhteisöt aloittavat vuonna 2019 yhteensä lähes 5 000 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakennuttamisen eri puolilla Suomea. Jäsenyhteisöille valmistuu vuoden 2019 aikana noin 3 000 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. KOVAn jäsenyhteisöjen yhteenlasketut investoinnit vuonna 2019 ovat yli 1,1 miljardia euroa.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra-asuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVA kehittää vuokrataloyhteisöjen toimintaedellytyksiä tekemällä vuokrataloyhteisöille Suomen parasta edunvalvontaa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa laadukkaaseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Toimitusjohtaja Noora Kangastupa, Ilmajoen Vuokratalot Oy, puh. 044 419 1260, noora.kangastupa@ilmajoki.fi

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ