Tiedote: 69. jäsen KOVAlle

Jouni Parkkonen

Tiedote: 69. jäsen Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:lle

 

Nokian Vuokrakodit Oy on Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:n tuorein jäsen. KOVAn hallitus hyväksyi yhtiön jäseneksi tänään. KOVAn jäsenenä on nyt 69 yleishyödyllistä ja omakustannusperiaatteella toimivaa vuokrataloyhteisöä. KOVAn jäsenet omistavat yhteensä yli 215 000 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. KOVAn jäsenmäärä on kuluvana vuonna kasvanut jo 17 uudella jäsenellä, eli kolmanneksella.

– KOVAn jäsenkasvu on tänä vuonna ollut ennätyksellistä, mikä vetää nöyräksi. Jäsenkasvu kertoo kuitenkin siitä, että vuokrataloyhtiöt kokevat tarvitsevansa nimenomaisesti KOVAn heidän edunvalvojakseen ja erilaisten jäsenpalveluiden toteuttajaksi. Jokaisen uuden jäsenen myötä pystymme vastaamaan tähän tarpeeseen entistä vahvemmin, KOVAn toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen linjaa.

Nokian Vuokrakodit Oy on vuonna 1963 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Nokian kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 1 012 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2020 on 10,36 euroa neliöltä kuukaudessa.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Toimitusjohtaja Hanna Heinonen, Nokian Vuokrakodit Oy, puh. 041 730 5899, hanna.heinonen@nokianvuokrakodit.fi

 

KOVA lyhyesti

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokranantajien johtava valtakunnallinen edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVAn jäseninä on kunnallisia vuokrataloyhtiöitä, erityisryhmille tarkoitettuja asuntoja rakennuttavia yhtiöitä sekä muita yleishyödyllisiä vuokrataloyhtiöitä ja -säätiöitä.

KOVAlla on 69 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on yli 215 000 vuokra-asuntoa, joissa asuu yli 340 000 henkilöä. KOVAn jäsenet toimivat yli 100 kunnassa. KOVAn jäsenet omistavat yli puolet kaikista rajoituksenalaista ARA-vuokra-asunnoista ja lähes 70 prosenttia rajoituksenalaisista normaaleista ARA-vuokra-asunnoista Suomessa.

KOVAn jäsenet aloittavat vuonna 2020 yhteensä lähes 5 000 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakennuttamisen eri puolilla Suomea. Jäsenille valmistuu vuoden 2020 aikana noin 2 800 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. KOVAn jäsenet käynnistävät vuonna 2020 investointeja yhteensä noin 1,2 miljardin euron arvosta.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra-asuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVA kehittää vuokrataloyhteisöjen toimintaedellytyksiä tekemällä vuokrataloyhteisöille Suomen parasta edunvalvontaa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa laadukkaaseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen.

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ