Tiedote 16.2.2015

Jouni Parkkonen

A-KRUUNU OY JA KAS VUOKRA-ASUNNOT KOHTUUHINTAISEN VUOKRA-ASUMISEN EDISTÄJÄT RY:N JÄSENIKSI

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät ry (KOVA) on saanut ensimmäiset uudet jäsenet. Valtion omistama A-Kruunu Oy ja useiden kuntien omistama KAS Vuokra-asunnot (Kunta-asunnot Oy) on hyväksytty KOVAn jäseniksi. Yhdistyksen hallitus hyväksyi uudet jäsenet kokouksessaan 13.2. KOVAlla on nyt uusien jäsenten myötä 11 jäsenyhteisöä.

A-Kruunu Oy on perustettu joulukuussa 2001 Kruunuasunnot Oy:n tytäryhtiöksi. A-Kruunu Oy:n osakekanta siirtyi huhtikuussa 2014 Kruunuasunnot Oy:ltä ympäristöministeriön omistukseen. Tällä hetkellä yhtiö omistaa yhteensä 210 asuntoa Helsingissä, Turussa ja Pietarsaaressa. Yhtiön on tarkoitus tuottaa lähivuosina merkittävä määrä vuokra-asuntoja Helsingin seudulle.

KAS Vuokra-asunnot (Kunta-asunnot Oy) on vuonna 2001 perustettu valtakunnallinen vuokra-asuntoyhtiö, joka vuokraa asuntoja 30 eri paikkakunnalla. Yrityksen omistajina on 39 kuntaa. Yhtiöllä on omistuksessaan noin 8 400 vuokra-asuntoa.

– Olen erittäin tyytyväinen, että KOVA sai ensimmäiset uudet jäsenet jo neljä kuukautta toimintansa varsinaisen käynnistymisen jälkeen. On myönteistä, että KOVAn perustaminen on herättänyt vuokrataloyhtiöissä kiinnostusta osallistua KOVAn toimintaan, kohtuuhintaisen vuokra-asuntotuotannon kehittämiseen ja edunvalvonnan tehostamiseen. Uudet jäsenet vahvistavat KOVAn roolia kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edunvalvojana ja puolestapuhujana, toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen toteaa.

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät ry (KOVA) on vuoden 2013 syksyllä perustettu asuntoalan edunvalvontajärjestö. Sen perustajajäseninä on 9 suurimman kaupungin omistamat vuokrataloyhtiöt. KOVAn jäsenyhteisöt noudattavat toiminnassaan ns. omakustannusperiaatetta, eikä niiden tavoitteena ei ole tehdä voittoa. KOVAn jäsenet edustavat pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra-asuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVAn nykyisillä jäsenyhteisöillä on pysyvässä omistuksessa 125 000 vuokra-asuntoa. KOVA haluaa koota kohtuuhintaisen vuokra-asumisen toimijat yhden katon alle.

Lisätietoja:     Toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ