Neljä uutta jäsentä KOVAlle

Jouni Parkkonen

NELJÄ UUTTA JÄSENTÄ KOHTUUNINTAISEN VUOKRA-ASUMISEN EDISTÄJÄT – KOVA RY:LLE

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:lle on hyväksytty neljä uutta jäsentä. Uudet jäsenet ovat Asuntosäätiön Vuokra-asunnot Oy, Oulaisten Amiraali Oy, Pieliskodit Oy ja Setlementtiasunnot Oy. Yhdistyksen hallitus hyväksyi yhtiöt jäseniksi tänään 19.4. pidetyssä kokouksessa. KOVAn jäsenenä on nyt 20 yleishyödyllistä vuokrataloyhteisöä.

Asuntosäätiön Vuokra-asunnot Oy on vuonna 1999 perustettu yleishyödyllinen vuokrataloyhtiö. Yhtiö kuuluu Asuntosäätiö sr -konserniin. Yhtiöllä on tällä hetkellä 603 valtion tukemaa vuokra-asuntoa omistuksessaan. Asuntosäätiö tarjoaa laajan kirjon vuokra-asuntoja Espoossa, Helsingissä, Tuusulassa ja Vantaalla. Konsernilla on yli 60 vuoden kokemus luotettavien ja turvallisten vuokra-asuntojen tarjoamisesta elämän kaikkiin vaiheisiin.

Oulaisten Amiraali Oy on vuonna 1996 perustettu Oulaisten kaupungin omistama yleishyödyllinen vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 345 vuokra-asuntoa. Asunnot koostuvat rivi- ja kerrostaloista sekä yhdestä oppilasasuntolasta ja päiväkodista.

Pieliskodit Oy on vuonna 1974 perustettu Lieksan kaupungin omistama yleishyödyllinen vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 737, pääosin aravarahoitteista kerros- ja rivitaloa, jotka sijaitsevat eri puolilla Lieksan kaupunkia.

Setlementtiasunnot Oy on Suomen Setlementtiliiton ja Kalliolan setlementin vuonna 2000 perustama yhteiskunnallinen ARA-asuntojen rakennuttaja. Setlementtiasunnoilla on kuudessa kaupungissa 1000 vuokra-asuntoa ja 400 asumisoikeusasuntoa. Yhteisölliset kerrostalot sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Hyvinkäällä, Tampereella ja Kuopiossa. Uusia yhteisöllisiä vuokrataloja valmistuu Helsingin Jätkäsaareen (2017), Kruununvuorenrantaan (2018), Sompasaareen (2018) ja Kalasatamaan (2019), Turun Kupittaalle (2017), Tampereen Härmälänrantaan (2018) ja Joensuun Penttilään (2018). Setlementtiasunnot Oy:n visiona on olla yhteiskunnallisesti vaikuttavien yhteisöllisten monisukupolvikorttelien toteuttaja ja palvelujen tuottaja.

– KOVAn jäsenmäärä on tänä vuonna kasvanut jo yhteensä kuudella uudella jäsenellä. Tänään hyväksytyt uudet jäsenet kasvattavat KOVAn maantieteellistä kattavuutta entisestään ja monipuolistavat jäsenrakennettamme. Vahvistamme asemaamme yleishyödyllisten vuokrataloyhtiöiden johtavana valtakunnallisena edunvalvojana. Olen vakuuttunut, että jäsenkehitys antaa lisää pontta erityisesti uusien kuntaomisteisten vuokrataloyhtiöiden ja -säätiöiden hakeutumiseen KOVAn jäseneksi, toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen iloitsee.

Mikä KOVA?

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry on vuonna 2013 perustettu yleishyödyllisten vuokrataloyhtiöiden edunvalvontajärjestö. KOVAn jäseninä on kunnallisia vuokrataloyhtiöitä, nuorisoasuntoja valtakunnallisesti rakennuttavia yhteisöjä sekä muita yleishyödyllisiä vuokrataloyhtiöitä ja -säätiöitä. KOVAlla on nyt 20 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on 77 kunnassa yhteensä noin 158 000 vuokra-asuntoa. Asunnoissa on koteja yli 278 000 ihmiselle. Yhtiöiden asuntojen määrä vastaa 40 prosenttia kaikista valtion tuella rakennetuista vuokra-asunnoista Suomessa.

KOVAn jäsenyhteisöt aloittavat vuonna 2016 yhteensä lähes 4 600 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakennuttamisen eri puolilla Suomea. Jäsenyhteisöille valmistuu vuoden 2016 aikana lähes 1 500 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. KOVAn jäsenyhtiöiden yhteenlasketut investoinnit vuonna 2016 ovat yli 943 miljoonaa euroa.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra-asuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVAn jäsenyhteisöt noudattavat toiminnassaan omakustannusperiaatetta, eli niiden tavoitteena ei ole tehdä voittoa. KOVA haluaa koota kohtuuhintaisen vuokra-asumisen toimijat yhden katon alle.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Toimitusjohtaja Esa Kankainen, Asuntosäätiö, puh. 040 758 5580, esa.kankainen@asuntosaatio.fi

Toimitusjohtaja Päivi Yppärilä, Oulaisten Amiraali, puh. 0400 516 555, paivi.ypparila@op.fi

Toimitusjohtaja Jarmo Vacklin, Pieliskodit, puh. 040 308 4984, jarmo.vacklin@pieliskodit.fi

Toimitusjohtaja Kimmo Rönkä, Setlementtiasunnot, puh. 050 339 7550, kimmo.ronka@setlementtiasunnot.fi

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ