Tiedote: Uusia jäseniä KOVAlle

Jouni Parkkonen

Tiedote: Uusia jäseniä Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVAlle

 

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:n jäseneksi on tänään hyväksytty seitsemän uutta jäsentä. Ne ovat Iin Vuokratalot Oy, Imatran Vuokra-asunnot Oy, Keravalla toimiva Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu, Kokkolan Vuokra Asunnot Oy, Loviisan Asunnot Oy, Naantalin Vuokratalot Oy ja Sastamalan Vuokratalot Oy. KOVAn jäsenenä on nyt 65 yleishyödyllistä ja omakustannusperiaatteella toimivaa vuokrataloyhteisöä. KOVAn jäsenet omistavat yhteensä lähes 215 000 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. KOVAn jäsenmäärä on kuluvana vuonna kasvanut jo 13 uudella jäsenellä.

– Uusien jäsentemme myötä rikoimme alle vuodessa uuden kymmenluvun jäsenmäärässämme, kun jäsenmäärämme ylitti nyt 60 jäsenen määrän. Jäsenmäärämme on tämän kevään aikana kasvanut peräti 25 prosenttia vuodenvaihteeseen nähden. Olemme vahvasti menossa jälleen kohti uutta tasakymmentä. Jokaisen uuden jäsenen myötä vaikuttavuutemme alan johtavana toimijana kasvaa. Vahva jäsenkasvu osoittaa, että KOVAn toiminnalle ja erilaisille jäsenpalveluillemme on selvä tarve ja kysyntä. Uskon myös, että KOVAn vahvat onnistumiset edunvalvonnassa, viimeksi tältä keväältä, lisäävät jäseneksi hakeutumista, KOVAn toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen iloitsee.

Iin Vuokratalot Oy on vuonna 1979 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Iin kunnan kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 218 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kunnan suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2020 on 9,00 euroa neliöltä kuukaudessa.

Imatran Vuokra-asunnot Oy on vuonna 1988 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Imatran kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 1 346 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön vuokra-asunnot sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2020 on 9,74 euroa neliöltä kuukaudessa.

Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu on vuonna 1990 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Keravan kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 1 420 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2020 on 12,34 euroa neliöltä kuukaudessa.

Kokkolan Vuokra Asunnot Oy on vuonna 1998 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Kokkolan kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 1 503 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2020 on 9,30 euroa neliöltä kuukaudessa.

Loviisan Asunnot Oy – Lovisa Bostäder Ab on vuonna 1997 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Loviisan kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 413 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön vuokra-asunnot sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2020 on 8,98 euroa neliöltä kuukaudessa.

Naantalin Vuokratalot Oy on vuonna 1991 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Naantalin kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 958 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön vuokra-asunnot sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2020 on 9,73 euroa neliöltä kuukaudessa.

Sastamalan Vuokratalot Oy on vuonna 1990 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Sastamalan kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 560 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2020 on 9,00 euroa neliöltä kuukaudessa.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Toimitusjohtaja Antti Tuomaala, Iin Vuokratalot Oy, puh. 040 672 1389, antti.tuomaala@iilaakso.fi

Toimitusjohtaja Lassi Nurmi, Imatran Vuokra-asunnot Oy, puh. 05 235 2850, lassi.nurmi@mitra.fi

Toimitusjohtaja Ilkka Lahdenperä, Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu, puh. 040 318 2858, ilkka.lahdenpera@kerava.fi

Toimitusjohtaja Heikki Laitinen, Kokkolan Vuokra Asunnot Oy, puh. 0400 560 690, heikki.laitinen@talohoito.fi

Toimitusjohtaja Ville Salmi, Loviisan Asunnot Oy, puh. 044 735 0546, ville.salmi@loviisanasunnot.fi

Toimitusjohtaja Jouni Ottosson, Naantalin Vuokratalot Oy, puh. 02 434 0641, jouni.ottosson@naantali.fi

Toimitusjohtaja Juha Runnari, Sastamalan Vuokratalot Oy, puh. 040 688 5318, juha.runnari@sastamala.fi

 

KOVA lyhyesti

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokranantajien johtava valtakunnallinen edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVAn jäseninä on kunnallisia vuokrataloyhtiöitä, nuorisoasuntoja ja kehitysvammaisille tarkoitettuja asuntoja valtakunnallisesti rakennuttavia yhteisöjä sekä muita yleishyödyllisiä toimivia vuokrataloyhtiöitä ja -säätiöitä. Osa jäsenistämme omistaa myös palvelu- tai opiskelija-asuntoja.

KOVAlla on 65 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on lähes 215 000 vuokra-asuntoa, joissa asuu yli 340 000 henkilöä. KOVAn jäsenet toimivat yli 100 kunnassa. KOVAn jäsenet omistavat yli puolet kaikista rajoituksenalaista ARA-vuokra-asunnoista ja lähes 70 prosenttia rajoituksenalaisista normaaleista ARA-vuokra-asunnoista Suomessa.

KOVAn jäsenet aloittavat vuonna 2020 yhteensä lähes 5 000 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakennuttamisen eri puolilla Suomea. Jäsenille valmistuu vuoden 2020 aikana noin 2 800 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. KOVAn jäsenet käynnistävät vuonna 2020 investointeja yhteensä noin 1,2 miljardia euron arvosta.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra-asuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVA kehittää vuokrataloyhteisöjen toimintaedellytyksiä tekemällä vuokrataloyhteisöille Suomen parasta edunvalvontaa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa laadukkaaseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen.

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ