Tiedote: Uusi jäsen KOVAlle

Jouni Parkkonen

Tiedote: Uusi jäsen KOVAlle

 

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat – KOVA ry:lle on tänään hyväksytty uusi jäsen. Se on Hattula-Kiinteistöt Oy.

KOVAn jäsenenä on nyt 113 yleishyödyllistä ja omakustannusperiaatteella toimivaa vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöä. KOVAn jäsenet omistavat nyt yhteensä noin 305 000 kohtuuhintaista vuokra- ja asumisoikeusasuntoa.

– KOVAn vuotta 2022 koskeva uutisointi on mukava aloittaa jäsenkasvulla. Uskon, että jäsenmäärämme kehittyy suotuisasti tänäkin vuonna. Tämä vahvistaa KOVAn entisestään laajaa edustavuutta vuokratalo- ja asumisoikeusyhtiöiden keskuudessa, KOVAn toimitusjohtaja Jouni Parkkonen iloitsee.

Hattula-Kiinteistöt Oy on vuonna 1999 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Hattulan kunnan kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 299 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kunnan suurin vuokranantaja. Yhtiön vuokra-asunnot sijaitsevat eri puolilla kuntaa. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2021 oli 11,54 euroa neliöltä kuukaudessa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jouni Parkkonen, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Toimitusjohtaja Miia Nuuttila, Hattula-Kiinteistöt Oy, puh. 050 463 7707, miia.nuuttila@hattula.fi

 

KOVA lyhyesti

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat – KOVA ry on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen suurin edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVAn jäsenet omistavat pääasiassa joko normaaleja vuokra-asuntoja tai asumisoikeusasuntoja. Osa KOVAn jäsenistä omistaa myös erityisryhmien vuokra-asuntoja, kuten palvelu-, opiskelija- ja nuorisoasuntoja.

KOVAlla on 113 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on yhteensä noin 305 000 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa, joissa asuu noin 500 000 henkilöä. KOVAn jäsenet toimivat yli 100 kunnassa. KOVAn jäsenet omistavat yli 80 prosenttia rajoituksenalaisista normaaleista ARA-vuokra-asunnoista, yli 65 prosenttia kaikista rajoituksenalaista ARA-vuokra-asunnoista Suomessa ja noin 90 prosenttia asumisoikeusasunnoista Suomessa. KOVAn jäsenet aloittivat vuonna 2021 yhteensä lähes 7 000 kohtuuhintaisen vuokra- ja asumisoikeusasunnon rakennuttamisen.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra- ja asumisoikeusasuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVA kehittää vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen toimintaedellytyksiä tekemällä vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöille Suomen parasta edunvalvontaa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa laadukkaaseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen.

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

KOVAn vuoden 2023 ensimmäinen koulutus käynnistyy paraikaa Helsingissä. Koulutuksen aiheena on jäsenistössä suurta… https://t.co/Emo08ZvTGz

maaliskuu 15, 2023
LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ