Tiedote: Orimattilan Vuokratalot Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:n jäseneksi

Jouni Parkkonen

ORIMATTILAN VUOKRATALOT KOHTUUHINTAISEN VUOKRA-ASUMISEN EDISTÄJÄT – KOVA RY:N JÄSENEKSI

Kiinteistöosakeyhtiö Orimattilan Vuokratalot on Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:n tuorein jäsen. Yhtiö hyväksyttiin KOVAn jäseneksi tänään 19.6. KOVAn jäsenenä on nyt 28 yleishyödyllistä vuokrataloyhteisöä.

Kiinteistöosakeyhtiö Orimattilan Vuokratalot on vuonna 1991 perustettu Orimattilan kaupungin kokonaan omistama yleishyödyllinen vuokrataloyhtiö. Yhtiö on Orimattilan suurin vuokranantaja. Yhtiö hallinnoi tällä hetkellä 920 vuokra-asuntoa eri puolilla kaupunkia. Yhtiön asuntokannan keskivuokran on 9,17 euroa neliöltä kuukaudessa.

– Vuokra-asumisen roolin kasvaminen ja muuttuminen tulevaisuudessa sekä kollegoiden positiiviset kommentit KOVAsta saivat hakeutumaan KOVAn jäseneksi. Yhteistyö ja tuki tukevat vuokrataloyhtiöitä muuttuvilla ja kiristyvillä markkinoilla, Orimattilan Vuokratalojen toimitusjohtaja Tuukka Tuomala perustelee jäseneksi hakeutumista.

– Orimattilan Vuokratalojen jäsenyys vahvistaa KOVAn alueellista painoarvoa asuntomäärältään myös pienten ja keskikokoisten vuokrataloyhtiöiden edunvalvojana ja yhteistyöjärjestönä. Kuluvana vuonna meille liittynyt jäseneksi jo kuusi pientä tai keskikokoista vuokrataloyhtiötä. KOVAn asema yleishyödyllisten vuokrataloyhtiöiden johtavana valtakunnallisena edunvalvojana ja äänitorvena vahvistuu jokaisen uuden jäsenen myötä, KOVAn toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen iloitsee.

KOVA lyhyesti

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry on yleishyödyllisten vuokrataloyhteisöjen johtava edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVAn jäseninä on kunnallisia vuokrataloyhtiöitä, nuorisoasuntoja valtakunnallisesti rakennuttavia yhteisöjä sekä muita yleishyödyllisiä vuokrataloyhtiöitä ja -säätiöitä. Osa yhteisöistä omistaa myös palvelu- ja opiskelija-asuntoja. KOVAlla on nyt 28 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on yli 174 000 vuokra-asuntoa, joissa on koteja noin 300 000 ihmiselle. Yhteisöjen asuntojen määrä vastaa yli 40 prosenttia kaikista valtion tuella rakennetuista vuokra-asunnoista Suomessa.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra-asuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVAn jäsenyhteisöt noudattavat toiminnassaan omakustannusperiaatetta, eli niiden tavoitteena ei ole tehdä voittoa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa kohtuulliseen asumiseen.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Toimitusjohtaja Tuukka Tuomala, Kiinteistö Oy Orimattilan Vuokratalot, puh. 0500 469 341, tuukka.tuomala@orimattila.fi

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ