Tiedote: Neljä uutta jäsentä KOVA ry:lle

Katriina Lius

Kauhajoen Asunnot Oy, Kiinteistö Oy Jämsänmäki, Kiinteistö Oy Laihian Vuokratalot ja Raahen Seudun Asuntosäätiö sr ovat Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat – KOVA ry:n uusimmat jäsenet. KOVAn hallitus hyväksyi yhtiöt KOVAn jäseneksi tänään. Uudet jäsenet omistavat yhteensä yli 2 200 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa.

KOVAn jäsenenä on nyt 126 yleishyödyllistä ja omakustannusperiaatteella toimivaa vuokratalo- ja asumisoikeusyhtiötä. KOVAn jäsenet omistavat yhteensä yli 320 000 kohtuuhintaista vuokra- ja asumisoikeusasuntoa.

Kauhajoen Asunnot Oy on vuonna 1993 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Kauhajoen kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä noin 430 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2023 on 9,04 euroa neliöltä kuukaudessa.

Kiinteistö Oy Jämsänmäki on vuonna 1978 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Jämsän kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä noin 630 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2023 on noin 9 euroa neliöltä kuukaudessa.

Kiinteistö Oy Laihian Vuokratalot on vuonna 1994 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Laihian kunnan kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä noin 250 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kunnan suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2023 on 9,82 euroa neliöltä kuukaudessa.

Raahen Seudun Asuntosäätiö sr on vuonna 1961 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Raahen kaupungissa toimiva säätiö. Säätiö omistaa tällä hetkellä noin 930 vuokra-asuntoa. Säätiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Säätiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2023 on 10,86 euroa neliöltä kuukaudessa.

– Koen tyytyväisyyttä, että yleishyödylliset asuntotoimijat pitävät tärkeänä järjestäytyä entistä tiiviimmin yhteen aikana, etenkin aikana, jolloin vuokratalo- ja asumisoikeusyhtiöiden toimintaympäristöön kohdistuu voimakkaita muutospaineita. KOVA tarjoaa tähän kaikille vuokratalo- ja asumisoikeusyhtiöille parhaimman vaihtoehdon. Yhdessä olemme vahvempia. Lisäksi jäsenkasvu mahdollistaa palveluidemme kehittämisen ja edunvalvonnan lisäämisen, KOVAn toimitusjohtaja Jouni Parkkonen toteaa.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jouni Parkkonen, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Toimitusjohtaja Tuomas Kuusinen, Kauhajoen Asunnot Oy, puh. 0400 211 311, toimisto@kauhajoenasunnot.fi

Toimitusjohtaja Jussi Aalto, Kiinteistö Oy Jämsänmäki, puh. 040 179 4222, jussi.aalto@jamsa.fi

Toimitusjohtaja Arto Sjöblom, Kiinteistö Oy Laihian Vuokratalot, puh. 050 548 9576, arto.sjoblom@vuokratalot.fi

Toimitusjohtaja Matti Hummastenniemi, Raahen Seudun Asuntosäätiö sr, puh. 050 557 3002, matti.hummastenniemi@rsa.fi

KatriinaL

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ