Tiedote: KOVA hyväksyttiin RALAn jäseneksi

Jouni Parkkonen

Tiedote: KOVA hyväksyttiin RALAn jäseneksi

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat – KOVA ry on liittynyt Rakentamisen Laatu RALA ry:n jäsenjärjestöksi. RALAn hallitus hyväksyi KOVAn jäsenekseen elokuun kokouksessaan.

KOVA on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen suurin edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVA edustaa pitkäjänteisiä ja pysyviä vuokra- ja asumisoikeusasuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVAn 107 jäsenyhteisön omistuksessa on yhteensä yli 290 000 asuntoa, joissa asuu yli 450 000 henkilöä. Vuonna 2013 perustettu järjestö tunnettiin aiemmin nimellä Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry.

KOVAn jäsenet aloittavat vuosittain yhteensä noin 6 000 – 7 000 uuden kohtuuhintaisen vuokra- ja asumisoikeusasunnon rakennuttamisen. Tämä tuotanto muodostaa pääosan, noin 70-80 prosenttia kaikesta valtion tuella toteutettavasta ns. ARA-asuntotuotannosta.

– KOVAn jäsenet rakennuttavat paljon ja nimenomaisesti omaan, pysyväisluonteiseen omistukseensa. Uudistuotannon lisäksi yhtiömme tekevät laajalti korjausrakentamista, sillä he haluavat pitää omistamansa kiinteistökannan hyvässä kunnossa. RALAn tavoitteet ja toiminta rakentamisen laadun parantamiseksi ovat näin ollen tärkeitä niin KOVAn toiminnan kuin jokaisen jäsenemme kannalta, KOVA ry:n toimitusjohtaja Jouni Parkkonen kertoo.

RALAn jäsenet ovat rekisteröityjä yhdistyksiä, jotka edustavat kiinteistö- ja rakennusalan tilaajia tai toteuttajia ja edistävät toiminnallaan rakentamisen laatua. Jäsenjärjestöjen määrä on nyt yhteensä 17.

– Tilaajien rooli on erityisen tärkeä, kun tavoitellaan hyvää, vastuullista rakentamista. KOVA ry edustaa merkittävää kiinteistöjen omistaja- ja rakennuttajajoukkoa. On hienoa, että pääsemme yhdessä edistämään suomalaisen rakentamisen ja rakennuskannan ylläpidon laatua, RALAn toiminnanjohtaja Tuula Råman sanoo.

 

Lisätietoja:

Jouni Parkkonen, toimitusjohtaja, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Tuula Råman, toiminnanjohtaja, Rakentamisen Laatu RALA ry, puh. 0400 607 429, tuula.raman@rala.fi

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ