Tiedote: Kolme uutta jäsentä KOVAlle

Jouni Parkkonen

Tiedote: Kolme uutta jäsentä Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:lle

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:n jäseneksi on hyväksytty kolme uutta jäsentä. Ne ovat Joensuun Kodit Oy, Kuopion vanhustenkotiyhdistys ry ja Savonlinnan Vuokratalot Oy. KOVAn jäsenenä on nyt 56 yleishyödyllistä ja omakustannusperiaatteella toimivaa vuokrataloyhteisöä. KOVAn jäsenten omistuksessa on nyt yhteensä yli 210 000 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. KOVAn jäsenet omistavat nyt yli puolet kaikista rajoituksenalaista ARA-vuokra-asunnoista.

Joensuun Kodit Oy on vuonna 1972 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Joensuun kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 4 750 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2020 on 9,95 euroa neliöltä kuukaudessa.

Kuopion vanhustenkotiyhdistys ry on vuonna 1969 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, joka tarjoaa kuopiolaisille senioreille vuokra- ja asumisoikeusasumista. Yhdistys omistaa vuokrataloja ja erillisen asumisoikeusasuntoyhtiö ASOasunnot Kuopion Seniorit Oy:n. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 498 vuokra-asuntoa. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2020 on 10,91 euroa neliöltä kuukaudessa.

Savonlinnan Vuokratalot Oy on vuonna 1990 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Savonlinnan kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 1 691 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2020 on 9,83 euroa neliöltä kuukaudessa.

– Tänään saavutimme keskeisen merkkipaalun, kun nyt uusien jäsenten myötä KOVAn jäsenet omistavat yli puolet kaikista rajoituksenalaisista ARA-vuokra-asunnoista. On ollut hienoa havaita, kuinka antamamme vahvat näytöt vuokrataloyhteisöjen tuloksekkaasta edunvalvonnasta ja monet jäsenpalvelumme houkuttelevat kasvavissa määrin uusia jäseniä. Jokaisen uuden jäsenen myötä KOVAn asema, vaikuttavuus ja painoarvo vahvistuu myös jatkossa, KOVAn toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen linjaa.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Toimitusjohtaja Juha Heikura, Joensuun Kodit Oy, puh. 0400 616 850, juha.heikura@joensuunkodit.fi

Toiminnanjohtaja Sirpa Luttinen, Kuopion vanhustenkotiyhdistys ry, puh. 044 306 0007, sirpa.luttinen@kvky.fi

Toimitusjohtaja Hannu Kurki, Savonlinnan Vuokratalot Oy, puh. 044 358 3820, hannu.kurki@savut.fi

 

KOVA lyhyesti

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokranantajien johtava valtakunnallinen edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVAn jäseninä on kunnallisia vuokrataloyhtiöitä, nuorisoasuntoja ja kehitysvammaisille tarkoitettuja asuntoja valtakunnallisesti rakennuttavia yhteisöjä sekä muita yleishyödyllisiä toimivia vuokrataloyhtiöitä ja -säätiöitä. Osa yhteisöistä omistaa myös palvelu- tai opiskelija-asuntoja.

KOVAlla on 56 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on yli 210 000 vuokra-asuntoa, joissa asuu noin 340 000 henkilöä. Jäsenten vuokra-asuntojen määrä vastaa lähes 70 prosenttia rajoituksenalaisista normaaleista vuokra-asunnoista Suomessa. Jäsenten kaikkien vuokra-asuntojen kokonaismäärä vastaa yli 50 prosenttia kaikista rajoituksenalaista vuokra-asunnoista Suomessa.

KOVAn jäsenyhteisöt aloittivat vuonna 2019 yhteensä lähes 5 000 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakennuttamisen eri puolilla Suomea. Jäsenyhteisöille valmistui vuoden 2019 aikana yli 3 000 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. KOVAn jäsenyhteisöjen yhteenlasketut investoinnit vuonna 2019 olivat yli 1,1 miljardia euroa.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra-asuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVA kehittää vuokrataloyhteisöjen toimintaedellytyksiä tekemällä vuokrataloyhteisöille Suomen parasta edunvalvontaa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa laadukkaaseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen.

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ