Kaksi uutta jäsentä KOVAlle

Jouni Parkkonen

Tiedote: Kaksi uutta jäsentä Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:lle

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:lle on hyväksytty kaksi uutta jäsentä. Uudet jäsenet ovat utajärveläinen Kiinteistö Oy Järvenneito ja Kangasalalla toimiva Kiinteistö Oy Taloherttua. KOVAn hallitus hyväksyi yhtiöt jäseneksi tänään. KOVAn jäsenenä on nyt 77 yleishyödyllistä ja omakustannusperiaatteella toimivaa vuokrataloyhteisöä. KOVAn jäsenet omistavat yhteensä noin 230 000 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. KOVAn jäsenmäärä on kuluvana vuonna kasvanut jo 25 uudella jäsenellä, eli noin 50 prosentilla.

– KOVAn jäsenkasvu on tänä vuonna ollut poikkeuksellisen voimakasta. Kasvun myötä olemme kiistatta yleishyödyllisen vuokranantajakentän suurin edustaja, mikä on ollut myös KOVAn strategisena tavoitteena. Vuokrataloyhtiöt kokevat myös tarvitsevansa nimenomaisesti KOVAn heidän edunvalvojakseen ja erilaisten jäsenpalveluiden toteuttajaksi. Jokaisen uuden jäsenen myötä pystymme vastaamaan tähän tarpeeseen entistä vahvemmin, KOVAn toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen iloitsee.

Kiinteistö Oy Järvenneito on vuonna 1991 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Utajärven kunnan kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä noin 110 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kunnan suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2020 on 9,55 euroa neliöltä kuukaudessa.

Kiinteistö Oy Taloherttua on vuonna 1973 perustettu, yleishyödyllinen ja omakustannusperiaatteella toimiva, Kangasalan kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä yli 1 100 vuokra-asuntoa. Yhtiö on kaupungin suurin vuokranantaja. Yhtiön asuntokannan keskivuokra vuonna 2020 on 9,69 euroa neliöltä kuukaudessa.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Toimitusjohtaja Sanna Valtanen, Kiinteistö Oy Järvenneito, puh. 050 592 7307, sanna.valtanen@utajarvi.fi

Toimitusjohtaja Stefan Stortz, Kiinteistö Oy Taloherttua, puh. 0400 242 794, stefan.stortz@herttuankp.fi

 

KOVA lyhyesti

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokranantajien johtava valtakunnallinen edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVAn jäseninä on kunnallisia vuokrataloyhtiöitä, erityisryhmille tarkoitettuja asuntoja omistavia yhtiöitä sekä muita yleishyödyllisiä vuokrataloyhtiöitä ja -säätiöitä.

KOVAlla on 77 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on noin 230 000 vuokra-asuntoa, joissa asuu noin 370 000 henkilöä. KOVAn jäsenet toimivat yli 100 kunnassa. KOVAn jäsenet omistavat noin 70 prosenttia rajoituksenalaisista normaaleista ARA-vuokra-asunnoista ja noin 55 prosenttia kaikista rajoituksenalaista ARA-vuokra-asunnoista Suomessa.

KOVAn jäsenet aloittavat vuonna 2020 yhteensä lähes 5 000 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakennuttamisen eri puolilla Suomea. Jäsenille valmistuu vuoden 2020 aikana noin 2 800 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. KOVAn jäsenet käynnistävät vuonna 2020 investointeja yhteensä noin 1,2 miljardin euron arvosta.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra-asuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVA kehittää vuokrataloyhteisöjen toimintaedellytyksiä tekemällä vuokrataloyhteisöille Suomen parasta edunvalvontaa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa laadukkaaseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen.

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ