Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy KOVAn jäseneksi

Jouni Parkkonen

KIRKKONUMMEN VUOKRA-ASUNNOT OY KOHTUUHINTAISEN VUOKRA-ASUMISEN EDISTÄJÄT – KOVA RY:N JÄSENEKSI

Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy on Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:n uusi jäsen. Yhdistyksen hallitus hyväksyi yhtiön jäseneksi tänään 15.6. pidetyssä kokouksessa. KOVAn jäsenenä on nyt 21 yleishyödyllistä vuokrataloyhteisöä.

Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy on vuonna 1994 perustettu Kirkkonummen kunnan omistama yleishyödyllinen vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 1 077 vuokra-asuntoa. Asunnoissa asuu yli 1 800 kirkkonummelaista. Yhtiön vuokra-asunnot sijaitsevat pääosin Kirkkonummen keskustassa ja Masalassa.

– Toivotan Kirkkonummen Vuokra-asunnot tervetulleeksi KOVAn kasvavaan jäsenistöön. KOVAn jäsenmäärä on tänä vuonna tähän mennessä kasvanut jo 50 prosentilla. Meille ovat jäseniksi tervetulleita kaikenkokoiset, aidosti yleishyödylliset vuokrataloyhteisöt. Jatkamme asemamme vahvistamista yleishyödyllisten vuokrataloyhtiöiden johtavana valtakunnallisena edunvalvojana, toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen linjaa.

Mikä KOVA?

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry on vuonna 2013 perustettu yleishyödyllisten vuokrataloyhtiöiden edunvalvontajärjestö. KOVAn jäseninä on kunnallisia vuokrataloyhtiöitä, nuorisoasuntoja valtakunnallisesti rakennuttavia yhteisöjä sekä muita yleishyödyllisiä vuokrataloyhtiöitä ja -säätiöitä. KOVAlla on nyt 21 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on 77 kunnassa yhteensä yli 159 000 vuokra-asuntoa. Asunnoissa on koteja 280 000 ihmiselle. Yhtiöiden asuntojen määrä vastaa 40 prosenttia kaikista valtion tuella rakennetuista vuokra-asunnoista Suomessa.

KOVAn jäsenyhteisöt aloittavat vuonna 2016 yhteensä 4 600 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakennuttamisen eri puolilla Suomea. Jäsenyhteisöille valmistuu vuoden 2016 aikana lähes 1 500 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. KOVAn jäsenyhtiöiden yhteenlasketut investoinnit vuonna 2016 ovat yli 951 miljoonaa euroa.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra-asuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVAn jäsenyhteisöt noudattavat toiminnassaan omakustannusperiaatetta, eli niiden tavoitteena ei ole tehdä voittoa. KOVA haluaa koota kohtuuhintaisen vuokra-asumisen toimijat yhden katon alle.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen, KOVA, puh. 040 593 3338, jouni.parkkonen@kovary.fi

Toimitusjohtaja Juha Marjamo, Kirkkonummen Vuokra-asunnot, puh. 045 327 5588, juha.marjamo@ovenia.fi

Jouni Parkkonen

TWITTERISTÄ

LÖYDÄT MEIDÄT TÄÄLTÄ